Çocuklarla Danışma Uygulamaları ve Teknikleri Eğitimi

Eğitimin Amacı
Çocuklarla Psikolojik Danışma Uygulamaları, çocuğun benlik algısı, algı şemaları, çocukluk korkuları, kaygı durumları, öfke ve agresyon, tikler, alışkanlıklar, davranış kazandırma, ölüm, kayıp, yas konularında çocuklarla kullanılan oyun terapisi temelli uygulamalı olarak anlatılacaktır.

Eğitimin Tarihi ve Süresi
18-19 Nisan 2020
2 gün

Eğitimin Ücreti
600 TL
*Dernek üyelerine %25 indirim (450 TL)
*Dernek üyesi olan öğrencilere %35 indirim (390 TL)

Psikolojik Danışma ve Rehberlik, Psikoloji bölümleri lisans mezunları ile 3. ve 4.sınıf öğrencileri

Verilecek Belge
Türk PDR Derneği Onaylı Katılım Belgesi verilecektir.

Eğitmen: Sibel USTAEL
1974 İzmir doğumlu olan Sibel Ustael öğrenim hayatını İzmir’de tamamladı. 1995 yılında Ege Üniversitesi Psikoloji bölümünü bitirdi. 3 yıl özel bir anaokulunda sorumlu müdür olarak görev yaptı. 1998 yılında Milli Egitim Bakanlığı’na geçerek Menemen Endüstri Meslek Lisesinde 3 yıl, Şehit    Erkan Özcan Lisesinde 7 yıl Okul Psikolojik Danışmanı olarak çalışmıştır. 2008 yılından itibaren Göztepe  Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki görevine devam etmektedir. 2001 yılından itibaren “Travma ve Krize Müdahale”  konularında eğitimler almaya başladı ve       İzmir’de “Travma ve Krize Müdahale” ekiplerinin oluşmasına öncü oldu. İzmir İl Milli Eğitim     Müdürlüğünün Psikososyal Okul Projesi, OYKGEP (Okul Yöneticileri Kişisel Gelişim Projesi ), Mutlu Çocuk Başarılı Okul Projesi, BOBO( Benim Okulum Benim Öğrencim) projelerinde görev aldı.Çeşitli krizlerde ve travma durumlarında müdahale çalışmalarına katıldı. Seferihisar depremi, Zafer İlköğretim Okulu servis kazası, Öğretmen Anadolu Lisesi servis kazası, Nazire Merzeci İlköğretim Okulu öğretmen cinayeti, Soma maden kazası, Ödemiş müdür cinayeti gibi pek çok      travma müdahalesinde aktif görev yaptı Krize müdahale ekiplerine, velilere, öğretmenlere  çeşitli  seminer ve    eğitimler verdi. İlçe Krize  Müdahale Ekiplerine yönelik süper vizyon çalışmalarını  yürütmektedir. İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü İl Travma Komisyonunda krize müdahale ve eğitim çalışmalarına devam etmektedir. Sibel Ustael; Gestalt Terapi, Oyun Terapisi, Yaratıcı Drama,  Aile Danışmanlığı, Stratejik Terapi, Çözüm Odaklı Kısa Süreli Müdahaleler ve  EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) Birinci Düzey ve İkinci Düzey eğitimlerini ve süper vizyon çalışmalarını tamamla-mıştır. Oyun Terapisinin EMDR ile Kullanımı konulu çalıştaya katılmıştır. Çocuk ve ergenlerle   Oyun Terapisi ve EMDR tekniklerini kullanarak çalışmalarına devam etmektedir.