Evlilikte Sık Yapılan Hatalar Semineri

Kimler Katılabilir?
PDR, Psikoloji Lisans ve bu bölümlerde okuyan öğrenciler

Seminer Veren: Halil İbrahim DURAN
1980 yılı İzmir doğumludur. İlk ve ortaöğretimini İzmir’de tamamlamıştır. Ege Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ana Bilim Dalı’ndan 2006 yılında mezun olmuştur. 13 yıldır severek icra ettiği psikolojik danışmanlık mesleği hakkındaki güncel, kuramsal ve uygulama alanındaki gelişmeleri elinden geldiği kadar takip etmeye çalışmaktadır. Bu yüzden birçok Ulusal Kongre, Seminerlere, Eğitimlere katılmış ve görev almıştır. Halen İzmir’de Psikolojik Danışman olarak çalışmaktadır. Stratejik Aile Terapisi, Evlilik ve Çift Terapisi, Çözüm Odaklı Terapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Bağlanma Temelli Aile Danışmanlığı, Travma ve Krize Müdahale, EMDR Terapisi aldığı başlıca eğitimler arasındadır. MEB bağlı farklı kurum ve kademelerde İlkokul-Ortaokul-Lise-Özel Eğitim Uygulama Merkezi- Rehberlik ve Araştırma Merkezin’de okul psikolojik danışmanlığı görevinde bulunmuştur. *Uluslararası Aile ve Evlilik Danışmanları Derneği (IAMFC) Uluslararası Eğitim ve Gelişim Yöneticisi Prof. Dr. Brian S. Canfield tarafından verilen Aile Danışmanlığı Eğitimini tamamlamıştır. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı birçok resmi ve özel okul/kurumlarda seminerler ve eğitimler vermektedir. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul/kurumlarda çalışan psikolojik danışman/psikologlara yönelik  “Aile Danışmanlığı Farkındalık Kursu” resmi eğitim görevlisi olarak çalışmaktadır. *Öncelikli psikolojik travma ve yas olmak üzere, başka birçok psikolojik sorunların tedavisinde kullanılan EMDR psikoterapi yaklaşımının 1.Düzey ve 2.Düzey eğitim ve supervizyonlarını tamamladıktan sonra Avrupa EMDR Derneği “Onaylı Sertifikalı EMDR Terapisti” olmaya hak kazanmıştır. EMDR Consultant (Supervizör) adayıdır, bu bağlamda supervizyon eğitimlerine devam etmektedir. Ülkemizde verilen EMDR Terapisi Eğitimlerinde 2014 yıllından beri “EMDR Facilitator (Danışman Yardımcısı)” olarak görev yapmaktadır. Halil İbrahim Duran Türkiye EMDR (Göz Hareketleri ile Duyarsızlaştırma ve Yeniden Yapılandırma) Derneği’ne bağlı faaliyet gösteren, kar amacı gütmeyen ve travmatik olaylara gönüllü destek veren profesyonellerden oluşmuş Travma İyileştirme Grubu’nun İzmir Sorumlusudur. *Ergen, yetişkin ve ailelerle çalışmaktadır. Özellikle çalıştığı konular arasında başta travma ve yas olmak üzere depresyon, fobiler, obsesyonlar, panik atak vs (kaygı bozuklukları) yer almaktadır. Kısa Süreli Terapiler/Stratejik Aile Terapisi ve EMDR terapisi kullandığı ekoller arasındadır.