KAMUOYU AÇIKLAMASI

Son günlerdeki gelişmeler üzerine İzmir Şube Yönetim Kurulu olarak bir açıklama yapma ihtiyacı duyduk.

Üniversitelerin yüksek lisanslarına alan dışı öğrenci kabulü ile ilgili yapmış olduğumuz paylaşımın İstanbul Şube Başkanı tarafından “İyi niyetli olarak algılanmaması” ve “İstanbul Şubeye yönelik yapılan yıpratma çabası” olarak yorumlanmış olmasını anlamakta zorluk çekmekteyiz. Şubeler arası çatışma ortamı yaratılmak istenmediğinin belirtildiği cümle içinde İzmir Şubeyi zan altında bırakacak ifadeler kullanılmasının da derin çelişkiler barındırdığını düşünmekteyiz.

İzmir Şube olarak yaptığımız açıklama herhangi bir şubemizi yıpratma girişimi değildir. Uygun bulmadığımız bir uygulamaya dair görüş bildirme açıklamasıdır. Meslektaşlarımıza ve öğrencilerimize bilgi verme hakkımızı bundan sonra da kullanmaya devam edeceğiz. Psikolojik danışma alanına gönül vermiş şube yönetim kurulu üyeleri olarak tüm şubelerimizin alana katkı sağlayan özverili çalışmalarını takip ediyor ve destekliyoruz. Her zaman da desteklemeye devam edeceğiz.

Paylaşım sonrası gelen görüşlerde değerli hocamız Prof. Dr. Binnur Yeşilyaprak’ın ilimizdeki okul psikolojik danışmanlara yönelik vermiş olduğu konferansı terapi eğitimi olarak algılayarak Şubemizin etik dışı davranmakla itham edilmesinin bilgi eksikliğinden kaynaklandığını varsaymak istiyoruz. Yıllarını psikolojik danışma alanının savunuculuğuna adamış olan sayın hocamızın alan dışı olan kişilere terapi eğitimi vermiş olduğunun düşünülmüş olabileceğine inanmak istemiyoruz.

İzmir Şube yönetim kurulu olarak yönetime geldiğimiz günden beri meslektaşlarımız ile birlikte mesleğimiz adına güzel işler yapmak için çaba harcamaktayız. Bundan sonra da bu çabalarımızı yüksek bir motivasyon ile devam edeceğiz.

Aykırı seslerin bastırılmasının genel bir iklim haline geldiği günümüz koşullarında sorgulayan, hak savunuculuğu yapan, haksızlığa ses çıkaran duruşumuzdan ödün vermeyeceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz.

İzmir Şube Yönetim Kurulu