Okul PDR Servislerinde Transaksiyonel Analiz ile Aile Görüşmesi Atölye Çalışması

• ÇOCUK EBEVEYNLERİ YETİŞKİNLİĞE DAVET
    OKUL PDR SERVİSLERİNDE TA İLE AİLE GÖRÜŞMESİ
    Transaksiyonel Analiz (TA); kişiler arası ilişkiler, iletişim, kişilik, gelişim, psikopatoloji ve psikoterapiler gibi çok geniş bir yelpaze üzerinde insan davranışını açıklayan bir yaklaşımdır. Bu yaklaşımda analizler, her bireyin ‘çocuk’, ‘yetişkin’ ve ‘ebeveyn’ olmak üzere sahip olduğu üç ego durumu üzerinden yürütülür ve ilişkilerin bu ego durumları arasında oluşan transaksiyonlarla yönetildiği açıklanır.

Bu atölyede, Transaksiyonel Analizin genel bir tanıtımı yapılacak ve yaklaşımın önemli kavramları açıklanacaktır. Atölye sonunda katılımcıların psikoterapi, eğitim ve danışma süreçlerinde TA kavramlarıyla düşünme ve işlemsel çözümlemeler yapabilme konusunda temel bakış açısını edinmiş olmaları amaçlanmaktadır. Bu bakış açısıyla, okul psikolojik danışma servislerinde ailelere danışmanlık yapmakta ihtiyaç duyulan “hızlı farkındalık” için kullanılabilecek tekniklerle çalışılacaktır.

• Transaksiyonel Analiz ve Tarihçesi
  • TA’da Ego Durumları
  • Yaşam Pozisyonları
  • Komutlar ve İzinler
  • Sürücüler
  • Ailelerle Çalışmada TA Kavramlarının Kullanımı
  • Vaka Çalışması, Aile Görüşmesi Örneği

Atölye Çalışmasının Tarihi ve Süresi
29 Kasım 2020 Pazar
8 Saat

Atölye Çalışmasının Ücreti
200 TL
*Dernek üyelerine %20 indirim (160 TL)
*Dernek üyesi olan öğrencilere %25 indirim (150 TL)

PDR, Psikoloji Lisans ile 3. ve 4. sınıf öğrencileri

Çalışma Teknikleri
Eğitimde görsel sunum yapılacak, konular sanatla terapi ve drama teknikleri ile ele alınacak ve uygulamalı grup çalışmaları yapılacaktır.

Eğitmen: Özden BİLGİN
Uzm. Psk. Danışman Özden Yılmaz Bilgin Pozitif Psikoterapist ve Aile Terapisti’dir. Azmi Varan’la başladığı psikoterapide TA ile çalışma deneyimini, TA eğitimcileri Füsun Akkoyun, Julie Hay, Maria Gilbert ve Judy Shaw’ın eğitimlerine katılarak devam ettirmiştir. TA eğitmeni ve İntegrative Psikoterapist Richard Erskıne’in eğitim grubuna devam etmektedir.