Toplumsal Cinsiyet Semineri

Kimler Katılabilir?
PDR, Psikoloji Lisans

Seminer Veren: Mahmut BEKTAŞ
PDR lisans derecesini 1999 yılında Çukurova Üniversitesinden almıştır. Ardından 2004 yılında Mersin Üniversitesi Sosyoloji Yüksek Lisans programını tamamlamış ve ikinci yüksek lisans derecesini 2007 yılında Ege Üniversitesi PDR’de yapmıştır. 2018 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi PDR Bölümünde doktorasını tamamlamıştır. Halen Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Film Tasarımı bölümünde ikinci doktora tezini yazmakla meşguldür. Yaratıcı Drama Liderlik programını tamamlamış ve buradan edindiği becerileri “öfke yönetimi, öz-saygı, sosyal beceri, aile eğitimi, okul zorbalığı vb.” başlıklarında çeşitli çocuk, ergen ve yetişkin gruplarında kullanmaktadır. 2004 yılından bu yana AÇEV’in Baba Destek Programı’nda “grup liderliği, saha danışmanlığı ve mastır eğitimcilik” görevlerini sürdürmektedir. “Transaksiyonel Analiz” alanında uzun bir süpervizyon eğitimi almıştır. Ayrıca, Çocuk, Ergen ve Yetişkin EMDR Terapisi sertifikalarına da sahiptir. İlgi alanları arasında toplumsal cinsiyet, okul zorbalığı, öfke yönetimi, aile ve yetişkin eğitimleri ve film terapi yer almaktadır. Dokuz Eylül Üniversitesi’nde yarı zamanlı olarak Dr. Öğretim Görevlisi olarak ders vermektedir. Halen Buca Çamlıkule Şehit Ömer Sarı İlkokulu’nda Okul Psikolojik Danışmanı olarak çalışmaktadır. Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği İzmir Şubesi Yönetim Kurulunda Başkan Yardımcısı olarak mesleğin gelişimine, meslektaşlar arası işbirliğinin güçlendirilmesine katkı sunmayı hedeflemektedir. Evli ve bir kızı ve bir oğlu bulunmaktadır.