ÜYELİK

ÜYELİK BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ BELGELER ve ÜYE NAKİL İŞLEMLERİ

1.ASİL YENİ ÜYELİK

1. Üyelik başvurusu bizzat elden, kargo yoluyla ya da online olarak yapılabilecektir.
  2. Ankara’dan ve şubemizin bulunmadığı illerden yapılacak başvurularda gerekli belgelerin genel merkezimize, şubemiz bulunan illerdeki başvurularda ise gerekli belgelerin şubelere iletilmesi gerekmektedir.

*Bizzat başvuru için gerekenler

• Asil Üyelik Başvuru Formu

• 1 Adet Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

• 2 Adet Vesikalık Fotoğraf

• Diploma Fotokopisi ve Mezuniyet Belgesinin Fotokopisi

• Üyelik Giriş Aidatı 50 TL ve Yıllık Üyelik Aidatı 60 TL toplam 110 TL’yi elden veya aşağıda Derneğimiz İzmir Şubesine ait banka hesabına yatırdıktan sonra ilgili ödeme dekontunu şube yetkilimize ulaştırmanız gerekmektedir. (Üye işlemlerinden sorumlu Mali Sekreterimiz Hasan Dağ Tel: 05054575250 E-posta:tpdrdernegiizmir@gmail.com)

• Banka Bilgileri;

Banka / Şube Adı: Türkiye İş Bankası / Alsancak Şubesi

Hesap Numarası: 3401 – 1148909

IBAN Numarası: TR78 0006 4000 0013 4011 1489 09

Bilgi: PDR lisans programı öğrencisi olan fahri üyelerden, üyelik giriş ve yıllık aidat alınmamaktadır.

*Kargo yoluyla başvuru için gerekenler

• Üye başvuru formu (sitemiz üyelik kısmından temin edilebilir)
  • Kimlik fotokopisi
  • Diploma fotokopisi veya mezuniyet belgesi (e-devletten temin edilebilir)
  • 2 adet fotoğraf
  • Üyelik giriş bedeli 50 TL ve üyelik aidatı 60 TL toplam 110 TL ödeme dekontu (Genel merkez hesap bilgileri internet sitemiz üyelik kısmında belirtilmiştir. Şubelerle işlemler için ilgili şube ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.)

Online Asil Üyelik Başvurusu İçin Tıklayınız
*Online başvuru şu şekildedir.

– Online üyelik kısmından gerekli bilgilerin doldurulması

– Kimlik fotokopisi pdf formatında ilgili dosya kısmına yüklenmesi

Diploma veya mezuniyet belgesi pdf formatında ilgili dosya kısmına yüklenmesi (e-devletten temin edilebilir)

Üyelik giriş bedeli 50 TL ve üyelik aidatı 60 TL toplam 110 TL ödeme dekontu pdf formatında ilgili dosya kısmına yüklenmesi (Genel merkez hesap bilgileri internet sitemiz üyelik kısmında belirtilmiştir. Şubelerle işlemler için ilgili şube ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.)

• 2 adet fotoğrafla birlikte üyelik başvuru formunun doldurularak ıslak imzalı şekliyle ilgili şubeye, şubenin olmadığı illerde genel merkeze elden ya da kargo yoluyla iletilmesi
  1. Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Genel Merkezi tarafından belirlenen üyelik koşullarının sağlanması gerekmektedir.
  2. Tüm belgelerin derneğimize ulaşmasına takiben değerlendirme yapılarak Yönetim Kurulu Toplantısında kararla üyelik onaylanacaktır.
  3. Üyeliğiniz onaylandıktan sonra tarafınıza e-mail veya sms yoluyla bilgilendirme yapılacaktır.
  4. Üyelik kartınız ve rozetiniz belirtmiş olduğunuz adrese gönderilecektir.

2.FAHRİ YENİ ÜYELİK

• Üyelik başvurusu bizzat elden, kargo yoluyla ya da online olarak yapılabilecektir.
  • Ankara’dan ve şubemizin bulunmadığı illerden yapılacak başvurularda gerekli belgelerin genel merkezimize, şubemiz bulunan illerdeki başvurularda ise gerekli belgelerin şubelere iletilmesi gerekmektedir.

Bizzat başvuru için gerekenler

• Üye başvuru formu  Fahri Üyelik Başvuru Formu
  • Öğrenci belgesi
  • 2 adet fotoğraf
  • Fahri üyelik için üyelik bedeli olmamakla birlikte üyelik işlemleri ve üyelik kartı için bir defaya mahsus 20 TL bağış veya ilgili ödeme dekontu

Kargo yoluyla başvuru için gerekenler

• Üye başvuru formu (sitemiz üyelik kısmından temin edilebilir)
  • Kimlik fotokopisi
  • Öğrenci belgesi (e-devletten temin edilebilir)
  • 2 adet fotoğraf
  • Fahri üyelik için üyelik bedeli yoktur. Ancak üyelik işlemleri ve üyelik kartı için bir defaya mahsus 20 TL bağış ödeme dekontu (Genel merkez hesap bilgileri internet sitemiz üyelik kısmında belirtilmiştir. Şubelerle işlemler için ilgili şube ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.)

ONLINE BAŞVURU ŞU ŞEKİLDEDİR:

Online Fahri Üyelik Başvurusu İçin Tıklayınız

• Online üyelik kısmından gerekli bilgilerin doldurulması
  • Kimlik fotokopisi pdf formatında ilgili dosya kısmına yüklenmesi
  • Öğrenci belgesi (e-devletten temin edilebilir) pdf formatında ilgili dosya kısmına yüklenmesi
  • Fahri üyelik için üyelik bedeli yoktur. Ancak üyelik işlemleri ve üyelik kartı için bir defaya mahsus 20 TL bağış ödeme dekontu pdf formatında ilgili dosya kısmına yüklenmesi

1. 2 adet fotoğrafla birlikte üyelik başvuru formunun doldurularak ıslak imzalı şekliyle ilgili şubeye, şubenin olmadığı illerde genel merkeze elden ya da kargo yoluyla iletilmesi
  2. Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Genel Merkezi tarafından belirlenen üyelik koşullarının sağlanması gerekmektedir.
  3. Tüm belgelerin derneğimize ulaşmasına takiben değerlendirme yapılarak Yönetim Kurulu Toplantısında kararla üyelik onaylanacaktır.
  4. Üyeliğiniz onaylandıktan sonra tarafınıza e-mail veya sms yoluyla bilgilendirme yapılacaktır.
  5. Üyelik kartınız ve rozetiniz belirtmiş olduğunuz adrese gönderilecektir.
  6. Fahri üyelik, üye olan öğrencinin mezun olmasıyla sona erer.
  7. __________________________________________________________________________________________________

ÜYE NAKİL İŞLEMLERİ

• Şubeler, şubelerin nakil olduğu bir ile nakil olan üyenin üyelik başvurusunda istenilen belgelerini, yeni şubesine gönderecek, genel merkeze de bilgi vereceklerdir.
  • Üye, şubenin olmadığı bir ile gittiği durumda da belirtilen belgeler genel merkeze gönderilecektir. Üye kayıt defterine de “nakil nedeniyle üyeliği silinmiştir” yazılacaktır. Üye kayıt defterine bu kişinin yerine ve üye numarasına yeni üye kaydedilmeyecektir. Nakil olan üyelerin dernekler bilgi sistemine (DERBİS) de aktarılmaları yapılacaktır.