Görevlendirmelerle İlgili Duyuru

KAMUOYUNA DUYURULUR

Bilindiği gibi İlimiz bazı ilçelerinde felsefe öğretmenlerinin “rehberlik öğretmeni” olarak görevlendirildikleri bilgisine ulaşmış, konuyla ilgili şubemize gelen onlarca şikayeti değerlendirmeye almıştık. Bu bilgilerin doğruluğunu teyit eder etmez 21/09/2018 tarihinde İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne konuyla ilgili yazdığımız dilekçeyle resmi başvurumuzu yapmış ve bu bilgiyi sizlerle paylaşmıştık.

Dilekçemize istinaden İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yaptığı değerlendirme sonucu İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden tüm ilçelere ek dosyada sizlerle paylaştığımız yazı ile mevcut hukuk dışı, bilim dışı, etik dışı, alan dışı görevlendirmelerin iptal edilmesi talimatı verilmiş, hizmet verdiğimiz çocuklar ve aileleri büyük bir mağduriyetten kurtarılmıştır.

Bahsi geçen görevlendirmeye dair resmi rakamlar bizlerle paylaşılmadığı için bu alan istismarının boyutlarını bilememekteyiz. Problem büyük oranda çözüme kavuşturulmuş gibi görünse de psikolojik danışman, öğretmen, veli, idareci el ele benzer problemlerle karşılaşıldığı hallerde bizlere ulaşmanızı, bildirimde bulunmanızı bekliyoruz.

Üye meslektaşlarımızı komisyonlarımıza katılmaya, üye olmayan meslektaşlarımızı üye olup gücümüze güç katmaya bekliyoruz.

Süreç içerisindeki yazışmalarımıza aşağıdaki resimleri sağ tıklayıp farklı kaydet seçeneği ile kaydedip okuyabilirsiniz.

Güncelleme…

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Türk PDR Derneği İzmir Şubeye gönderdiği ve bugün itibariyle elimize ulaşan yazıya aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Tür Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği İzmir Şubesi Yönetim Kurulu