Konak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 14.11.2018 tarihli “Rehber Öğretmen Görevlendirmesi” Yazısına İlişkin Kamuoyu Açıklamamız

KONAK İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNÜN 14.11.2018 TARİHLİ “REHBER ÖĞRETMEN GÖREVLENDİRMESİ” YAZISINA İLİŞKİN KAMUOYU AÇIKLAMAMIZ

Milli Eğitim Bakanlığı’nca yayınlanan 2018/6 Genelge kapsamında Konak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün 14.11.2018 tarihli “Rehber Öğretmen Görevlendirmeleri” konulu yazısıyla bazı meslektaşlarımızın haftanın 1 günü kadrolarının olduğu okul dışında farklı bir okulda görevlendirildiklerine ilişkin bilgi aldık.

Psikolojik Danışman olmayan okulların rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinden mahrum kalmaması için bir düzenleme yapılmaya çalışılmasını taktirle karşılamaktayız.

Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri bilimsel temellere dayalı düzen ve devamlılık gerektiren bir hizmettir. Genelge kapsamında yapılan görevlendirmelerle haftanın bir günü farklı bir okulda verilmeye çalışılacak hizmet öncelikle meslektaşlarımızın kendi okullarındaki işleyişi bozacak ve görevlendirildikleri okula katkı sağlamayacaktır.

Ayrıca görevlendirilmelerin dayandırıldığı 2018/6 Genelgenin 4. ve 5. maddelerinde belirtilen koşulların sağlanıp sağlanmadığının objektif bir şekilde açıklanması gerektiğini düşünmekteyiz.

Sonuç olarak, rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinde verimliliği sağlayabilmek adına geçici çözümler üretmek yerine kalıcı değişiklikler yapılmasını ümit ediyoruz.

Türk PDR Derneği İzmir Şube olarak meslektaşlarımızın yanında olduğumuzu ve olmaya devam edeceğimizi belirtiriz.

Türk PDR Derneği İzmir Şube Yönetim Kurulu