Yetkisiz kişiler tarafından verilen eğitimlerle ilgili açıklamamız

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği olarak İlimizde 7/8 Ağustos 2018  tarihlerinde ruh sağlığı uzmanı olmayan kişi/kişiler tarafından seminer, eğitim ve/veya  danışmanlık hizmetleri verileceğine dair duyumlar almaktayız.

Ruh sağlığı hizmetleri sadece ruh sağlığı alanında eğitim almış olan (Psikolojik Danışman, Psikolog, Psikiyatrist), yeterli mesleki deneyim ve yeterliliğe sahip uzmanlardan alınmalıdır. Hizmet almadan önce mutlaka hizmet sağlayan kişinin eğitimini, alandaki deneyimini öğrenin. Bu en temel hakkınızdır.

• Bilinçaltı dili sayesinde eşinizin, dostunuzun, çocuklarınızın, ilk defa karşılaştığınız bir insanın kişiliğini ve içinde bulunduğu psikolojik durumu saniyeler içinde çözebilmeyi
  • Tiklerin nasıl yok edileceğini ve bunu telefon görüşmesiyle dahi yok etmeyi,
  • Çocuğunuzun hiperaktifliğini tek seansta ortadan kaldırmayı,
  • Çocuğunuzun ders başarısını on dakikalık konuşmayla yükseltmeyi,
  • 10 saatlik eğitimle terapist olacağınızı vadeden bilimsellikten uzak, insanların ihtiyaçları üzerinden kazanç sağlamaya yönelik her türlü girişimden uzak durunuz.

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği İzmir Şubesi Yönetim Kurulu